SommelYeah Box

WAT IS EEN SOMMELYEAH BOX

De SommelYeah Box is perfecte kist voor een leuke wijnproeverij met vrienden, familie, collega’s of een wijnclub. Wat is er zo speciaal aan deze kist? Het is een blind wijnproefspel.

Hoe kan dit? Nou, wij hebben verschillende wijnen geselecteerd, waarvan wij denken dat die goed bij elkaar passen. Niemand weet niet wat voor wijn er in de fles zit of welke prijscategorie.

WAAROM DE SOMMELYEAH BOX?

Omdat bij wijnproeverijen er altijd iemand is, die weet welke wijnen er geserveerd worden en op deze manier is het een complete verrassing voor iedereen.

We hebben verschillende SommelYeah boxen met verschillende prijs/kwaliteit niveaus, van een beginnerslevel tot de WSET diploma style.

Na het proeven van de wijnen, kunt u een quiz te doen op het internet, zodat u kunt testen hoe goed u bent in blindproeven. U speelt tegen uw tafelgenoten.

Wat is er nodig? Iedereen heeft een smartphone nodig, om mee te doen aan de quiz op Kahoot. Tevens zal er een computerscherm, tablet, iPad of interactieve TV nodig zijn om het spel te starten. Op dit scherm zullen de vragen verschijnen, waarop u met uw mobiele telefoon antwoord geeft. Als u dit niet heeft hoeft u zich geen zorgen te maken, email ons de code van uw SommelYeah Box en we zullen u de quiz toesturen met de antwoorden in een apart bestand.

HOE WERKT HET?

Als u een SommelYeah Box besteld ontvangt u een pakketje op uw adres.

Stap 1

Bestel een SommelYeah Box

Stap 2

Nadat u uw SommelYeah Box heeft ontvangen, kunt u beginnen. In de kist vindt u drie flessen wijn. Er zit ook een envelop in het pakket, speciaal voor de spelleider. Kies de spelleider en lees de instructies in de envelop.

De wijnflessen zitten in wijnzakken, zodat niemand kan zien welke wijnen het zijn. Pak de flessen dus niet uit, voordat u klaar bent met proeven en de quiz heeft gespeeld.

Plaats de flessen in de wijnzakken naast elkaar.

Stap 3

Zet drie glazen neer voor iedere deelnemer.

Stap 4

Begin met het openen van de flessen. Elke fles heeft een zegel aan de bovenkant, zodat u niet kunt zien welke wijn u open maakt. Gebruik eventueel een servet bij het ontkurken van een fles, om de tekst op de kurk te bedekken. De flessen zijn allemaal origineel, dus het is mogelijk om vals te spelen, maar dat is een stuk minder leuk.

Stap 5

Schenk een proefglas in voor iedereen die gaat proeven en maak eventueel aantekeningen om u door het volgende deel te helpen… Let erop dat u de glazen in de juiste volgorde inschenkt.

Wij gebruiken de WSET richtlijnen voor het proeven en proefnotities. Klik hier voor een link naar de WSET site voor WSET proefformulieren.

Stap 6

Zet eventueel een timer (5-10 minuten per wijn) en begin met het proeven van de wijnen. Gebruik uw SommelYeah proefformulier om eventueel aantekeningen te maken.

Stap 7

De spelleider heeft als het goed is de quiz al opgestart en in het scherm ziet u een Gamepin. Ga met uw mobiel naar www.kahoot.it en vul de gamepin in. Wacht tot dat iedereen zich heeft aangemeld en klik dan op start.

Stap 8

We hopen dat u van het spel genoten heeft en de winnaar Van Harte Gefeliciteerd!

Wilt u meer informatie over de wijnen? Elke fles heeft een kleine envelop rond de hals. Hierin vindt u meer informatie over de wijn die u zojuist heeft geproefd.

Veel plezier met het opdrinken van de flessen. We hopen dat u van onze SommelYeah ervaring heeft genoten.