Cristal 2009 Giftbox

199.50

Categorie:

Beschrijving

Cristal 2009 Giftbox

De Tsaars wijn

Louis Roederers meest bekende wijn was gemaakt in 1876 om aan de veeleisende smaken van Tsaar Alexander II te voldoen. De keizer vroeg Louis Roederer om het wijnhuis beste cuvée elk jaar achter te houden. Hij vond vooral het Huis zijn wijn erg lekker. Om deze buitengewonen wijn te onderscheiden kwam die in een doorzichtige lood-kristalle fles met een platte bodem. Het nieuwe merk is genoemt naar dit waardevolle materiaal, dat uitzonderlijk transparant en licht is.

Perfecte harmony

Alleen geproduceerd tijdens de beste jaren, wanneer de Chardonnay (ongeveer 40% en de Pinot Noir (ongeveer 60%) druiven perfect gerijpt zijn, Cristal wordt voor 6 jaar gerijpt in Louis Roederer’s kelders en wordt nog eens 8 maanden alleen gelaten na het ontgisten.

Een symfonie van puurheid en elegantie

Cristal is een opmerkelijk gebalanceerde en verfijnde champagnte waarvan de lengte onnoemelijk is. Het heeft een zijdeachtige textuur en fruitige geuren, aangevuld door krachtige mineralen kwaliteiten met wit fruit en tonen van citroen. Cristal is een wijn die goed blijft: het kan voor meer dan 20 jaar geconserveerd worden zonder zijn frisheid en karakter te verliezen.

Extra informatie

Gewicht 4 kg